Sunday, February 7, 2010

VIVO - Kafe yang menawarkan harga sesak sesak akhir bulan sure lepas!

Wah! Resit! Yeap Kedai Makan kali ni Meg kata kategori "sesak sesak akhir bulan boleh layan nih!".  Ohhhhhhhhhhhhhhh murah jangan di sangka biasa biasa je ye Leha.  Errr jap apa nama kedai ni? ye ye VIVO. 

First time pergi kedai ni kat Jaya Jusco Bukit Tinggi (bukan pahang Melah tapi kat Selangor errr dekat dengan sekolah Teknik Klang.  Harga? Memang murah untuk western food! Dan rasanya ohhhh I loike it! - Spageti Bolognise yang sedap (not over the top) but still sekali suap terasa kesederhanaan nya dan sedap di lidah juga di tekak.......like i said very not over the top!

Oh ye I went to Kedai Makan Vivo ni twice! once kat like I mentioned tadi (berdepan dengan Windmill Restaurant ) and second kat The Curve! WHAT????????????????????? The Curve again?? hahaha kan I dah kata selagi tak habis makan kat semua kedai makan @ The Curve I will never stop! I know I know scary kan? Rilek Bedah statement je scary tapi it is not that scary u know what I mean heheheehehe



Okey seriously this is fresh juice (apple campur sikit ngan lime) - paling I suka ialah dah la pure juice siap ada serat serat lagi tuh! Well for my gentle readers information serat bagus untuk diet :D cuma tinggal nak diet dengan tak diet jek lagi hahaha



Ye nampak macam biasa je kan? Trust me one thing bout this bolognise ye "sedap di lidah sedap di tekak" dan food presentation yang sangat sederhana tidak over the top - again I love it so much! even Meg pun kata sedap! For Record :  Hidangan ni I makan masa pegi Vivo kat The Curve so kat Bukit Tinggi Jaya Jusco punya branch I tak pasti rasanya sedap ke tak.  hmmm biasanya susah nak seragam rasa dalam makanan betul tak Bidin?



Konsep very the sederhana.  Macam food court pun ada cuma cantik sikit dari food court ler oiii siap ada kipas angin air cond tak kuat agaknya hehehe.  OH yes ini kat Vivo The Curve kalau Kiah and Leha pergi kat Bukit Tinggi Jaya Jusco Klang the concept more less the same cuma tinggal lagi cantik dan kemas sikit la sebab mungkin baru kot? :P



4 comments:

Mazni said...

Hani, spaghetti dia nmpk sedap ye...aku dah lama tak ke curve, balik2 mid valley, shah alam...

Ms Pearl said...

aku tiap tiap minggu jalan The Curve hahahahhaahha tak lama lagi bosan la ni dah...

yeap! spageti dia ada rasa sedap! i like it..walaupunnnnn murah :D

gia diamond said...

1st time g vivo ni kat jusco tebrau city, jb..cik abg bawak 2 tahun lepas..aku mkn spageti, dia mkn piza..suka gak piza dia coz very d thin..
2nd time g vivo d curve dgn aaron..ngeeee :)

Ms Pearl said...

heheheheeh wah next time leh rasa pizza pulak....aku suka pizza nipis pasal rasa mcm makan biskut :P

oja? tahniah majlis risik hari valantine's day hari tu hehe