Monday, February 22, 2010

BBQ Malam SAbtu - Royale Bintang Hotel , the curve

Ms Jade dilanda kebosanan tahap Tsunami.  Bukan apa keadaan sekeliling menyebabkan Ms Jade jadi lemau.  Takpelah life memang macam ni kan? macam wheel berpusing pusing kejap atas kejap bawah. Anyway, Life goes On.  Erk? macam senang je cakap tapi buat? S.U.S.A.H! dah daripada layan jiwa jiwa ni sampai ke laut pun tak sudah. Jom ikut Ms Jade jalan jalan :D






Tahun ni rasanya Ms Jade dah ke The Curve lebih dari 10 kali! hmmmmmmm apa ada kat sana tu Ms Jade oiiiiiii samapi 10 kali pergi tak bosan bosan? Well Gentle Readers? Untuk pengetahuan anda semua Ms Jade memang dah bosan dan tak larat lagi nak pergi The Curve lepas ni duduk rumah simpan duit dalam bank, mop lantai rumah, basuh bilik air, baca buku dan duduk diam diam kat rumah layan TV :D Azam ke tu? ishhh idok ler. Cuma list yang perlu di lakukan hujung minggu nih. Insyallah....

Okey minggu lepas Satuday tak tau nak buat apa kat rumah. Sebenarnya banyak tapi I malas.  So called up my mom ajak dia keluar. Biasalah orang tua dah pencen lak tu kan? malas la dia nak keluar malam malam nih. So yang ikut both of m sisters je ler.  Seronok sungguh porcelain doll auntie auntie nya ikut! - Sampai The Curve terus hantar kereta kat Royale Bintang and makan.........................

Oh ye agak murah harga BBQ kat Royale Bintang hotel.  Tapi items pun? very the la .........sikit bebonar! hmmmm berbaloi la ngan harganya kan? iye ke berbaloi? Entah rasa macam bosan jek? Me tak makan buffet bbq sebab hajat di hati nak makan CAEsar SAlad again! - tak bosan ke? hmmmmmmmmm KETAGIH dah nih!



Memperkenalkan Starter yang BIASA BIASA SAJA RASANYA @ Royale Bintang Hotel, The Curve. harga? sama dengan yang kat CHILIS! - sakit jiwa I . so , so far Champion still CHILIS! hmmmm



Biskut Chips kot? hmmm I like the bentuk but rasanya...errr biasa saja. Dah lemau! apa la hotel ni? kalau ye pun nak serve untuk guests letak la dalam fancy Jar ini tidak di biar dalam bakul lemau la biskut  ni. Pelik betul benda Nenek I pandai fikir!



BBQ kan ? So biasalah sure ada ayam, kambing, daing lembu yang dibakar errr ada satey gak. Sorry tak sempat tangkap gambar satey :D Meg kata satey dia sedap. Ok lah...tapi takde la extraordinary sangat.



I dah kata dah I tak join Buffet BBQ ni. I cuma layan starter jek! Kurus? hmmmmmmmmmmm macam tak jek. sebab dalam starter tu dengan cheese nya dengan cream nya errrrr takut I nak elobrate lebih lebih hahahaha confirm akhir bulan ni naik lagi 2kg!


Simple je hiasa meja hotel ni. Errr jap ni yang kat luar hotel tau. Yang Kopi House kat dalam Hotel ala ala putih segala! hmmmm I never had my meals kat situ tapi penah layan mocktail. Entah tak ingat okey ke tak :D

2 comments:

my3princess said...

hari ni i puasa tau hani...tengok hang punya menu....ops!tertelan air liur.hihihihi...

Ms Jade said...

puasa ke dahling? wow! bertambah ramping la you oooooiiiii :P