Friday, February 19, 2010

BANQUET @ BANGSAR VILLAGE

Why do I like Bangsar Village? Sebab tak besar dek non! Sebab Meg boleh parking kereta dia kat mana mana dia suka without risau nak ingat bila nak balik nanti. Sebab Kecik! Sure tak sesat! Best tak? to me Heaven! hahahahaha bayangkan you all pergi Midvalley or One Utama! Gila nak ingat kereta kat mana lepas tu dah la besar gila! arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh err lama gila tak pergi One Utama? Takde Nafsu la!


Semalam takde class so pergi makan malam jauh sikit la. Ke Bangsar heheheh. Senang nak agak kan? So pergi mana? hmmmmmmmmmmm BANQUET!.  Apa apa hal pun I cut it short tak yah nak merepek jauh. No X Factor la interm of makanan.  But let me introduce to my gentle readers here another manisan yang I memang suka giler besides Sago Gula Melaka!



Kat mana kau tangkap gambar ni Hani oiiii. Celah celah pokok ke? Idok ler taman nak tangkap gambar celah celah pokok! Ingat teman ni Shahrukh khan? Rani Mukerji? ala ala hindustan main sorok sorok celah pokok? - Ini la restoran Banquet Konsep ala ala The Garden kat The Curve macam English Garden.

Restoran ni ada kat luar ada kat belah dalam So my dining table betul betul besebalah ngan belah dalam restoran.  kenapa tak duduk dalam? Yang kat dalam tu untuk perokok perokok tegar or dalam Bahasa Inggerisnya Smoking area! hehehe

So yang bukan perokok tegar atau yang tak merokok sila duduk di luar. hmmmmmmm such a turn off kan????


Okey tadi Ms Jade kata nak introduce you all dengan fav fav fav manisan kan? jeng jeng jeng!  CREME BRULE! hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm manis di atas di dalam manis manis buah and sooooooooooooooooo creamy! and so delicious! to me ar to those yang tak suka tak leh kata apa!

So in such restoran kan takkan ada sago gula melaka ? betul tak? the next option is creme brule lah apa lagi hehehehehe. my fav ever! macam mana rupenya? ala kalau you all rajin tengok rancangan food channel kat astro nun mesti tau apa ituew creme brule! Ala yang jenis dalam mangkuk and sebelum di bakar chef akan bakar belah atas dengan penunu bunsen! kakaka  betul ke aku eja tu???? Tak kesah! janji sampai maksud cerita I tu!


Ni la dia! Creme Brule ku!!!1 yang di bakar di belas atas tu ler! ....Manis siut tapi sedap bukan manis semua just yang atas tu je! hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm sedap! i love it!



ha ini sebelah dalam of my creme brule! nyum nyum! nyum nyum nyum nyum - Ms Jade sibuk makan time ni! sesudu demi sesudu!


Orange + Mints and Ice Lemon Tea! - biasa je nothing special pun BIASA SAJA again Biasa saja again BIASA BIASA SAJA!



Mee Jawa! oh ye lupa lak nak cakap Banquet menyediakan makanan barat dan asia.  Hmmmm Mee Jawa ek? Macam rasa sos je! - TAK SEDAP! sorry for this Mee Jawa I dengan bangganya bagi E! sebab? My mom pakar buat Mee Jawa and I know how exactly rasa Mee Jawa yang asli. 


Tetiba Doter nak makan nasi goreng! dengan bangganya order nasi goreng and that cost me more than 10 henggit! for that nasi goreng! no keropok no timun or tomato or etc etc....tapi dalam nasi goreng tu ada lah dalam 5 Udang besar kot? hmmmmmmmmmmmmmmmmmm


Yes! ituew telinga Meg! Hmmmm harapkan chandelliar je la cantek! Datang lagi? IMPOSIBBLE!



d

Porcelain Doll tengah main dengan mangkuk kosong sementara tunggu nasi goreng mahal yang entah apa apa. Dia ratah udang dia jek nasi tu buat perhiasan. Sapa habiskan? AKAK GAK DEK NON! so now my gentle readers should know la kan? awat badan I macam zappelin!

4 comments:

fahya said...

org2 tua ckp klu mak bapak tlg abiskan sisa makan anak ,nnt kita dgr ckp anak....
BUT for me...dari membazir baik kita abiskan..Setuju x?
Badan kita jd cam ni tapi kita bahagia kan nyiah :)

Ms Jade said...

well. kalau tak habiskan lagi teruk kes mambazir :P

yeah kita bahagia....takpe esok budak budak ni dah besar kita leh la slim balik hahhah

my3princess said...

hani...telan air liur nengok creme brule ke apa namanye tu...tengok pun dh tau "nyum nyum nyum delicious"..iman dailog

Ms Pearl said...

ha ah kak nab sedap hani memang suka creme brule ni hihihih i

tang atas tu yang manis manis sedap hehehehhe

"hidup biar sedap" hahahahah

p/s: cantik kak nab punya blog skang? pink gitew! errr tapi kenapa hani tak leh komen blog kak nab?