Monday, February 15, 2010

MS JADE - Ketagih Cili!

 

Last Friday adalah hari terakhir I di PPS, UiTM. Wow! hati berbelah bahagi you.  Seram sejuk bak kata omputeh Nervous. Ye la nak join Pejabat Pendaftar kan? Al-maklum ler I ni bukan jenis skema! Tak kisah lah janji ada kerja akhir bulan dapat gaji pergi makan.  So Sempena tahun baru cina 2010 ni cuti empat hari dari satuday sampai la today (tuesday). Best!  Pergi mana? TAKDE KE MANA MANA DEK NON! heheheheh kalau kak shida and kak nab or kak jun tengok entry ni see?see? hani dah kata dah hani tak pegi mana dok rumah je kak oiiiiii.:D



 

Memang memang we all tak ke mana pun kali ni cuti. Lepak selangor je ler. Atei...Gua cinta Selangor kan? Walau pun Khalid Gagap yang pegang Negeri. Tapi itu pemerintah State tetap state hehehehhehe. Errrr Tajuk apa entry kali nih? oh ye Diri Ku yang KEMARUK cili! Serious! I memang Kemaruk ketagih dan mengketedarah CILI. 

So last Sunday Pergi Chilis! See?? I told ya! I kemaruk Cili!  Pergi Cili konon konon nak makan ler heheh habis takkan minum je kan? Sampai sampai kat Chilis Midvalley nun ah sudah! bederet orang dok beratur! I'm sorry mem, sir, kena tunggu 20 minit ye.  Ohhh mak kau! Dah la perut keroncong ANA! ni kena tunggu pulak 20 minit! hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Or mem? sir? boleh pergi ke SPAGHETTI di sebelah sana. Spaghetti? Apa ke bendanya pulak tu I mean I tau la spaghetti tapi ??? Sir? Spaghetti is a sister to Chilis.  Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kakak ke adik ke takpe janji ada kena mengena dengan Chilis. After all Waiter kat Chilis dah kata adik beradik Chilis ngan Spaghetti kan? rasa dan menu semua sama! 
ha! okey jom! I dah lapar yang. Meg macam biasa ikut je. hehehehheheh I love you bebeh!.  So Spaghetti dekat je dengan Chilis. Tingkat satu kat koridor luar sebaris dengan Kafe Delicious bedepan dengan pintu belakang The Garden! ha amik kau! hafal tuh!

Dah pendek kan cerita kalau next time you all pergi Chilis or Spaghetti untuk starter I suggest errr honestly frankly deeply seriously suggest Caesar Salad (tak pasti ejaan ala lebih kurang la tu) Nak lebih tepat amik yang Caesar Salad with Grilled chicken! OH MAK AIHHHH rasanya???????????????? Fresh, Lemak bercheese dan last sekali SEDAP GILER! - I memang ketagih dah dengan makanan rabbit ni. Kurus? takde maknanya! - sah sah ada cheese ada pulak minya zeton! hmmmmmmmmm ada pulak garlic bread kot ada pulak chicken! Portion? Dont worry for RM20.00 Portion ni leh makan 3 orang!!!! errr I habiskan sorang okey!



See? see? I dah kata dah! I memang ketagih Cili!  So salad tadi I makan dengan cili (yang TAK PEDAS langsung nih!) ye ler nama pun kedai makanan barat kan? mana ada cili potong. Cili kering pun jadi ler buat geli geli hehehehheehhe. So salad tadi makan ngan cili ni. Menangis mat salleh tengok I ubah ubah suka suka hati secret recipe dia orang kan? hehehehe

Paling Meg suka kat Chilis Air boleh refill banyak banyak kali tak larat minum! errrr Air apa tu ? Lemonade ler.....trust me Kalau I pergi Chilis I memang confirm order air ni. Tak yah la tanya banyak. 



Ni Qis punya! hmmmmmmmmm spaghetti marinara seafood! and rasanya? CRAZY DELICIOUS! I makan separuh anak I makan separuh. Errr yang Prawn dia habiskan I makan sotong dan cengkerang cengkerang yang lain itew. Isinya la I maksudkan :D So next time kalau ada gentle readers yang nak pergi Chilis I memang highly suggest menu menu yang telah I sebutkan ye. :D kalau nak rasa yang lain pun tak kisah suka hati you all la ye.....

p/s: Itu Garlic Bread panas panas lembut lembut gebu sedap!. Meg makan apa? Oh dia makan Fish & Chips. Not my favourite. Sorry I tak rasa pun. :D.  Burp! Alhamdullilah....jumpa lain kali dalam rancangan makan makan bersama Ms Jade aouwwww perasan haku!

5 comments:

SyahNas80 said...

wahhhhhh kak hani g chilis tak ajak anas... hehe... memang bestttttttttt bangat.. layan... kak ieja lagi ar... dulu time peknen.. kalau boleh hari2 dia makan lamb kay chilis.. huhu kopak kalau ikut hari2 time tu tapi folow sekali je

nanti lunch hour.. meh ar datang sini kita makan gether2 ngan kak eija sekali hehe.. layannnnnnnnzzz

gia diamond said...

nyiah, aku suka giler starter kat chilis ni..nama dia aku lupa tp ada bnyk item kat starter tuh!!next time nak soh cik abg blanja lagik la..boleh gitu??wakakakaka :)

SyahNas80 said...

hehe betul2... starter dia amat best ... isk2...rasa nak makan je sekrang haha.. padahal opis memang kat midvalley pun hehe

Ms Jade said...

naz? next time kak hani mc or cuti tekejut boleh la kita makan kat CILIS sama sama ek? tak sangka ramai peminat CILIS ni hehheheheheheh

tapi hari tu pegi makan kat Sphagetti :P kakak kepada chilis ahaks

Ms Jade said...

oja? abang mana yang kau nak suruh belanja nih? hehheheheh abang terang ke abang gerhana? ouw! :P