Wednesday, January 27, 2010

Swensens Subang Parade

Assalamualaikum!

Whoa lama sungguh blog Ms Jade tak berasap kan? bukan takde cerita Leha cuma Ms Jade dilanda sindrom "no mood" to update my precious makan makan blog ni kan? Okey lah. Sepanjang busy Ms Jade pergi mana? makan mana? Tak banyak dek non dan nothing extraordinary pun just pergi makan tempat biasa biasa saja.  Janji perut kenyang hati senang :D


Gentle readers? please scroll......kita sama sama lihat di bawah........................




Dah lama tak ke Swensens! Kali terakhir? masa birthday Abah last 2007! Wow! lama kan? kan? Swensens mana ni? Subang Parade lah mana lagi. hmmmm itu kopi I. memang la dua tiga menjak ni asyik minum kopiiiiiiiiii jek! Brewed coffee! voila! hot and menyegarkan heheheh



Dah tiga tahun? Yes dah tiga tahun tak masuk Swensens apa perubahan? nothing much! just that i think cat dinding kot yang berubah? doesnt matter. For gentle readers information, Me and Meg been to this rest twice and dua kali itu pun di belanja oleh orang lain heheheh how lucky rite? I know I know.

So? seriously speaking we never knew la harga makanan kat sini.  So last week pergi sendiri bayar sendiri baru tau! errrrrrrrrrrrrr to me and Meg agak mahal jugak? Yeap agak mahal.  So we decided to order meals yang less mahal and affordable sebab entah la rasa macam kenyang jek? but hey still need to makan kan?

So I took this grilled chicken with weird sos! hahahah why? memang weird manis semacam jek! but CREDIT must be given to that grilled chicken! memang lembut sedap and fresh. So I ate with cili sos lagi sedap! errr that yellow thing? oh potatoes readers!


Fish and Chips! I never really into it.  I mean not for that nite. Meg kata ok ok saja. So I took one small pinch! heheh betul ke ayat tu? BELASAH! okey la! but I think sedap lagi kat Carlton kot?

So takde apa nak story sangat about Swensens.  Entah la bila masuk terasa ambiance kat sini bosan! But? I suka suasana yang tak bising.  I hate Tony Romas still! Bising macam kat pasar malam! Cuma waiter waiter yang taraf anak anak ikan penyeamat keadaan hehehehehehheheheheheh. cute cute lah! otherwise this place is totally deadly boring.  TGI Friday kat sebelah nun lagi mahal dari Swensen kan? kalau tak dah surely I pergi sana. 

Errr Meg tak suka pun TGI Friday! Why? later i ask him orait? xoxo - ms Jade

2 comments:

gia diamond said...

sempena aku dah tamat belajar so aaron treat aku kat swensens subang parade ni..aku ode ayam ntah ape nama dia..tp nasib x baik kot ayam tu mcm x fresh..apepun thanks to aaron :)

Ms Jade said...

hihihi dulu dulu zaman aku muda (wahhh muda tau) swensens ni kira hebat gak lah! food pun boleh tahan

tapi entah kenapa sejak aku dewasa ni auwwwww DEWASA TAU makanan dia TAK SEDAP! LEMAU! dan tak fresh macam dulu dul...sigh...............