Sunday, January 17, 2010

Cyberview Lodge Resort - Finally...

Okey back to Cerita pasal Cyberview Lodge Resort Cyberjaya.  Tak habis lagi cerita pasal tempat nih? Almost done almost done.

Actually takde apa nak tulis dah just that remember I told you guys about how lucky we were coz sampai sampai takde bilik single bedroom so they placed us kat twin bedroom which after 6 we've been transferred back to single bedroom so let's check it out!


Besarkan bilik ni? Kalau anak lima kira boleh bentang toto :D Malam tu tidur pakai kelambu but one thing about kelambu aircond tak leh meresap masuk so??? agak suam suam kuku la jadinya!







Dalam bilik ada kitchenette! hmmmm kira selesa nak buat kopi ke teh ke milo ke :D.  Oh yang belah kanan ala ala ada pintu tu "I gurau dengan Meg kalau JAIS datang incase pasangan lum kahwin leh la sorok dalam nun" hahahahah actually dalam tu ada peti sejuk! - Kan best kalau ada microwave macam kat Royale Chulan ek? sigh......


Perhatian:  Little Teddy Bear tu hanya aksesori tambahan my doter punya :D bukan pihak Resort sediakan ye.  Like I mentioned sebelum ni komputer memang disediakan! Tak yah nak password, id bagai! Oh dan internet siap sedia digunakan! Tidak ada charge tambahan semuanya dah masuk dalam harga bilik! kelezzzz kan?

p/s:  Anak dara I layan "Daddy Cool" . Amik kau! minat disco 70an! arghhhhh




 
Errrrr thats my handbag! Yeah di bawa ke mana jua I pergi.  Takde dua tiganya cuma satu tu jer la beg tangan I :D.  Oh yes I captured this picture sebab? untuk uols tengok apa ada dalam da....Bathrob ter'best' I pernah rasa was at Pan Pacific KLIA. The best Bed, Bathrob and Pillow! I missed Pan Pac!

Apa kes gambar sandal buruk I tu? My mom bought that sandal last year for my 30th birthday! Dah lusuh sikit la sebab hari hari I pakai. Skirt biru nun sedap di pakai sebab kembang semangkuk! terasa angin dari segala sudut masuk kat bawah kain arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh BERHANGIN! :D



So? confirm ada bathtub kan? Pelik la apasal twin bedroom takde bathtub ek????? hmmmmmm OH yes shower pun ada kat belah kiri tapi tak capture :D


**************************
 
Dah habis cerita pasal room kan? So kat bawah ni semua pasal makan makan kat Cyberview.  We woke up that day lambat sikit penat ler. Dari bukit tinggi turun ke Cyberjaya kan? So dalam kul 9 pagi I ingat Kopi House sure padat ngan orang dan makanan yang dah tinggal sepoi sepoi angin (tinggal sikit ler maknanya) :D


Sempat la ambik gambar satu ni. Daddy and Doter (2D) boleh? kat mana? written on that rock!





Kopi House. Notice that chandelier? It's actually a giant huge ones! Hung on the roof right on top of 10 pax table! hehehe kalau jatuh la nauzibillah.............jangan la jatuh kan? pelik juga apasal la letak lampu besar giler ni kat kopi house? Sebab malang kan tak berbau? Jarang hotel letak chandelier kat atas meja makan mcm tu. selalunya kat lobby jek.






Meehun Sup hmmmm so far I rasa meehun sup Mama I yang paling sedap kot? Dah puas merata hotel I  
    berjalan dari 5 stars sampai la ke 2 stars rasanya belum jumpa yang macam mama I masak :D




Kaunter ni memang fav! Omelet satu please! Doa kat Allah jangan la chef ni buat telur dadar! While
waiting I jalan jalan ke kaunter lain. Tak ramai orang so I took my own sweet time la kan? Agak agak 3 minit I came back and ...............................? dum dum dum dum (dram bunkface hahahhahahahaha pandai  pandai je kan? :P - Rasa omelet ni pretty okey saja.  Takde X factor sangat. But better than Bukit Tinggi lah.  hmmmm susah nak cari omelet yang betul betul sedap......






8 comments:

SyahNas80 said...

Wah menariknyer. Hehe leh ajak hubby holiday lat sini.

Ms Jade said...

ye hamba mencadangkan kepada tuanku pemaisuri agar bercuti di sini :D
tanpa ragu ragu lagi hehehehehhe

SyahNas80 said...

hehe syok ar baca akak (panggey akak leh? ) ... punyer blog jalan2 ni.. i like.... wah2... pas ni leh ar refer kat blog akak je kalau nak jalan2... hehe

Fahya said...

Hi nyiah..

Mak tau apasal ko suka PAN PAC kakakakaka gelak setan..

Ms Jade said...

akak dah tua dek non hahahaha boleh je panggil akak.

tak banyak jalan sebenarnya dek. apa yang ada ni je ler...

setakat membantu sikit sikit..so kawan kawan boleh buat pilihan ...

Ms Jade said...

ahhahahahahahahah aku suka gelak setan kau tu hahahahahahah nyiah nyiahhhhhhhhh
hahahahahahahahahah

sheila said...

sume yg mak kita msk mmg superb..
kalo ada anak yg kata mak dia msk x sedap tu mmg hampeh anak itew

Ms Jade said...

hampeh kalau kata mak masak tak sedap
sebab mak kalau masak memang sodap yo!!!!!!
hadoi den dah start hungry dah nih