Saturday, January 30, 2010

From Delicious TO The Garden - Minum Minum ended up with Makan Makan


Yesterday, Saturday, 30th January 2010  -  wah macam berita pulak kan? Yesterday was marvellous! Had lunch at Enda's House - Meg's Mom.  Enda cooked nasi tomato! sorry tak capture any pictures pun sedap? SEDAP SANGAT! that's pretty obvious kan?

Okey to my dear friend Ieja, I'm sorry again I know I supposed to call/text you yesterday with regard to our small business -  nanti mak post je la nyiah heheeh yesterday lepak rumah mak metua till 8pm! Rasanya tak patut pulak nak balik awal as I dah lama tak jumpa mak and pak metua. So yesterday I spent my time there till after Maghrib. Once again thank you Enda, Abah and Kak Ina for the lovely nasi tamato oh yes Enda siap tapaukan lagi! :D Love you enda!

Yes gentle readers on Friday nite after balik dari kelas me and Fahya my bff have planned for something.  Perhaps jalan jalan cari makan? hahahhhaa pretty easy to guess huh? But she can only confirm with me on saturday evening. Well fine with me.  So I shall just wait for her call/ text. Emi's text came on right after telling me that she couldnt make it.  Yeah yeah sure dahling no problem heheheheh.


Geez! Saturday 7pm:

Hujan lebat! Arghhhh nak balik rumah pun malas "malam masih muda" :P. So tanya Meg should we or shouldnt we go to The Curve? bla bla bla bla bla YES WE SHOULD! It's saturday nite and I want to see Afif my dahling boy (fahya's son) - Okey let's go!

Hujan lebat we all redah je hehehh tengok jam dah pukul 8.50 malam! arghhh what time The Curve tutup huh yang? Meg asked me. I think dalam pukul 10.00 kot! Sampai The Curve ohhhh mak oiiiiii banyak nya kereta bederet semua tengah cari parking! come on! IDEA IDEA!   - ting! - Yang no choice! We have to use the vallet service! - GOOD IDEA DARLING! - So how much ? RM15.00 and we just have to give our carkey to car jockey and voila called fahya that we have arrived! PRETTY DAMN EASY eh? Thank God ada Royale Bintang Hotel near The Curve!

Cepat kau sampai nyiah? Megat rempit ye? Tak nyiahhhh jalan raya quite clear ala ala sampai terus parking kat vallet parking Royale Bintang. heheheh bijak tak ? Fahya:  Bijak bijak nyiahhhhhh :P



Okey yang I nak pergi cari Fahya and Fad jap dia orang kat Metrojaya and I nak tengok skirt untuk Pearl mana tau ada yang cantik :P. Pearl darling? main elok elok okey jangan jatuh and listen to your daddy. 

Sampai Metrojaya kids area I beli apa? takde apa. cuma tengok tengok skirt untuk Porcelain doll I. Yeah ada yang cantik tapi nanti la tunggu durian runtuh hehehehehhe hish! nak beli skirt pun tunggu durian runtuh? Ye la Kak Tom oiiii yang berkenan di hati bukan 1, 2 tapi 3! so tunggu next gaji boley? Boleh je kalau skirt tu semua habis di jual macam mana? ala.......patah tumbuh hilang berganti katanya kan??? Cari je ler yang lain! As easy as A, B and C!  -  tu la Ms Jade oiii dulu tak nak cari laki kaya. Hmmmmmmm kalau kahwin dengan laki kaya dia pegi beli bini satu, dua , tiga dan empat pulak! so baik la laki tak kaya tapi senang dah dah dah doa je ler skirt yang berkenan di hati tu ada lagi by next gaji okey? - I love my husband so much end of conversation!




Fahya:  Jom pegi minum?

Me:  The Curve tutup kul berapa nyiah? nanti you all nak rush pulak nak cari keta?

Fahya:  Kedai makan tutup lewat la nyiah parking takde hal tak tutup punya

Me:  Set! sambil I tengok jam kat tangan. Minum ye ??? hehheeheheheeeh it's gonna be SUPPER  la nih!:D


Orait ! shall we go now? nak minum mana wei? Let's go to DELICIOUS! four of us setuju! undi Porcelain doll and Afif tak dikira as dia orang berdua tak cukup umur! hahahahahahah

Arghhh Delicious! Too ugly! the food selection was such a turn off! - tak banyak choice! yeah yeah Delicious tempat untuk makan makan cokelat minum minum air manis hmmmmmm obviously when me, fahya, fad and meg kata minum minum possibility to order food is there! :D With good intention to minum minum at Delicious so we captured some pictures of us all.  But ini lah yang dikatakan "Manusia merancang Allah Tentukan kan" due to small reason mentioned above  we decided to change place to? come come join us!

p/s:  Delicious punya price agak mahal jugak ek? to my naked eyes lah to others i dont know as usual orait?



Babe? kat hujung sekali this row too ada kedai baru bukak and i love the ambiance!  Very the English orait. Tak dapat fly to London berangan kat taman Inggeris pun kira OKEY! :P

Mak tak kisah nyiahh (kata Fahya). That's why I love her! heheheheheeh. So, let's go!!!! Here you are! We did we go ? We went to The Garden, The Curve!  and I thank God that FAhya and Fad love this place too. Now the four of us agreed this is the best place to lepak with family as the variety of foods also not bad! Paling penting harga very reasonable Kak Tom oiiii. 

Makan kat sini yang unik nya terasa seperti kat taman heheh obviously la kan. Paling best TAK BISING! Eh?? even we tapau food here paperbag The Garden very the CANTIK hehehehhehehehehee



Exhibit A:  Simple decoration but we just in love with the garden concept! errr yang bahu sapa la yang pakai kemeja putih nih! hehehheheehhehe



sorry lady! I nak tangkap gambar Vass yang vogue itew! Arghhh ladies!!!! tell me 10 reasons why cant i fall in love with this place............



Hmmm porcelain doll tengah focus. Darling? unfold your menu first orait. heheheheh. Okey after 10 minutes. I want spageti mommy! Carbonara right? As............................ usual! Let's see what Auntie Fahya nak order? Aishhh? lamannya nak order minum je nyiah? hehhehehehehehehehe Mak dah agak dah! hahahaha minum minum je apa kelas! You are very original nyiahh! I Love kau very much!





The guys this time around took a lot of time more than us the ladies! - cepat la wei nak makan apa? hehhehehe kata nak minum je??????????? HAHAHAHAHHAHAHAHAH



RM105.00 makan untuk 6 orang @ The Garden! Now RM150 makan untuk tiga orang di Marche! My gentle readers sila buat penilaian orait???  -


Mee Goreng Mamak! Megat punya da.......I rasa sesudu je tau and yes sedap, pedas! portion? okey! not bad!  Harga? Tak cecah pun RM15.00! 


Afif suka carbonara ni! hehehehe share with my Porcelain doll! pun? tak habis kan? memang banyak portionnya! - cuma spageti masih sikit keras nak cepat masak kot? how bout rasanya? hmmmm to me not the best yang i pernah rasa. for my gentle record carbonara tersedap i penah rasa kat Pine 13, Seksyen 9, Shah Alam! seriously and lagi tambah sedap kalau maka ngan CILI API! what? helllo tekak melayu gini ler kan ? kan? Okey okey I mengaku cina and india pun makan pakai cili api tau skang! hmmmm but still I tak boleh telan dim sum! tak tau kenapa??? However I adore sayur campur chinese style very menyihatkan!


FAd??? sebenarnya malam tadi I teringin nak rasa nasi goreng mu ituew! Tapi entah kenapa hati malu malu wakakakakkakaka ia ke malu? LET ME TELL MY GENTLE READERS ONE THING! takde maknanya Ms Jade malu. Tapi burp!!! kekenyangan lah! cukai Fahya punya ayam, makan spageti my doter and amik mee goreng mamak Meg sikit hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm alhamdulillah....Malaysia kaya dengan makanan.....





Thats Afif (strong boy), Fad  - what the heck nyiah? your Red Hunky T-shirt says Don't Look At Me??? hheheheheheheheheheh And my friend Fahya.  thank you guys for minum minum a.k.a makan makan malam tadi even it's almost 11pm!  - dont know u guys still remember or not the last time we had supper was kat gerai near the dataran merdeka? hmmmmmm we were young and dangerous at that time huh? :P




Nyiah? cuba tangkap gambar tak yah pakai flash!  Errrr mak tak reti nyiahh Mak suka sinaran sinaran ni! Ha! amik kau! lawan dengan cahaya lampu tu bepinar mata! hik hik hik errrrr sapa punya forehead tu? hmmmmmmmmm wonder wonder!



Ni sementara tunggu kereta kat Royale Bintang. RM15.00 je untuk service car jockey orait la kan? Next time kalau parking penuh kat bawah The Curve nun boleh la dipertimbangkan.  Nearly 11.30 masa nih! My porcelain doll still boleh lari lari lagi hmmmm arghh small kid right?  -  anyway we reached home around 12.30 AM whoa! sapa kata dah kahwin tak happening!? ????? :D

5 comments:

Fahya said...

I love Garden.....So green.make me feel fresh,hmmmmm nice.
D deco was simple yet comfy...
Dahling...term minum2 kita turn out to be makan2 tu bukan perkara pelik yaa....hik
Too common...ahaks...
Btw, i think we should go to genting plak lah.....
Sejuk sket

Fahya said...

ko mmg saje tangkap gambo mak sipi2ye nyiah....
tau lah I kan AYU n SLIM
saje je tau

Ms Jade said...

Genting yek??? bukan umbai???
okey! no problem!
we go on 27th of february 2010 saturday about 10am!

:P

SyahNas80 said...

wahhhhhhhhhh meriahnyeeeeeeeeee.. best2....

Ms Pearl said...

HIDUP biar MERIAH! heheheheheheh
live life to the max! betul tak?
:D bila kita nak pegi makan sama sama dek non?