Tuesday, January 5, 2010

Cyberview Lodge Resort - Siri II

As usual Meg do check in thing and Me dok layan daughter yang mood tak berapa baik sebab baru bangun tidur.
Meg: Ni, receptionist kata bilik single bed takde ada twin je.

Me: What???? You've got to be kidding me dahling! tu la I kata balik je buat apa nak sambung cuti bla bla bla pot pet pot pet pot pet

Meg: Babe I tak habis cakap lagi. Bilik Single housekeeping tengah tengah kemaskan so sementara tu hotel bagi kita bilik deluxe twin sharing dulu untuk berehat. Okey ke?

Me: Babe??? Cant u just cakap direct? Instead of saja making me naik darah? kalau dari tadi cakap ini bilik sementara takde la I membebel macam ni?!!!

Meg: hehehe saja je bagi you pening and angin har har har har

Me: God!

Yes pada yang kata muka Meg serious je sebenarnya dia kaki menyakat and selalu buat I naik darah suka suka! hmmmmm anyway tak kisah la kan heheheh. So kira untung ke rugi? From 5.00 pm to 7.00 pm we all duduk kat bilik twin sharing dulu lepas tu baru masuk bilik single bed. I rasa untung! dapat tengok dua bilik heheheheheheh let's check it out babe!


Ni je gambar lobby yang I sempat captured. Al-maklum tuan puteri kecik cinonit tengah meragam! Baru bangun tidur!

Kenderaan rasmi masa kat Resort ni hehehehheeh I mula la tang tang berjalan ni memang la malas kan. Pantang nampak kenderaan rasmi ni sure lambai lambai nak tumpang hehehehehhe And mamat ni memang handsome! di akui oleh Meg sendiri ouch! - stock anak ikan ni nyiahhh oiiiii meleleh kalau uols tengok!

Lantai yang best! Tak sakit tapak kaki I hehe mengada kan? :P Katil twin yang boleh muat dua orang (kalau kurus ramping la macam my friend Suhana hehe)

I tambah lagi gambar bilik dari sudut berbeza hehehe


Mommy Im hungry. Mommy I'm tired. Mommy I want to watch TV. big Tv! ha! bukakkan TV order kan makanan sambil tunggu ikan duyung kecik buat apa? tu dia.....

Bathroom yang menarik. hmmmm but quite small la. Still okey to me.


Kecik dik non. Muat Muat je janji boleh mandi dah la kan? hehe

I should say I LOVE THIS RESORT SO MUCH! Firstly They have a great Internet service kata Meg dont claim themselve kat cyberjaya kalau internet tak baguih! betul gak kan? Switch on komputer terus leh on internet. Tak payah nak log in log out ke apa ke no password no id nothing! HEAVEN!

Secondly Even this is twin sharing room still ada DVD Player! hehehehe Meg? rugi tak bawak CD blue. hahahhahahahahahah gurau gurau. So to uols yang nak datang jangan lupa bawak DVD baik yang original atau pun tidak malam leh layan kan???

6 comments:

manisz said...

babe.. seriously.. cantik.. tepek gambar view plak.. last ai tgk review pasal hotel ni kat blog filla..

i must go! tapi tk der bathtub ek? ke blik twin tk der, tapi bilik single ada?

Ms Jade said...

jap lagi karang i cerita pasal bilik single bed heheheh

ibuaries said...

wah..best la biliknyer. tengok tilam empuk tu, mcm x nak bangun pun ada :-)

Ms Jade said...

babe bangun lewat pun takpe ....
kat resort ni breakfast lewat pun crowd tak sesak!

mcm resort lain lewat than 8.30 masyaallah punyalah ramai orang kat coffee house

so ...enjoy the bed hehehehe

Noor Suhanna said...

asal nama aku naik plak...?? hahahaha

Ms Jade said...

hehehe sue? pasal kau ramping slim kurus segala yang kecik boleh refer kau sebagai contoh :D

p/s: kau ngan ferda leh tidur berdua kat katil twin tu caya la cakap aku!