Monday, May 3, 2010

JENTAYU SPA @ seksyen 9 Shah Alam


Bulan ni punya gaji I dengan suami ter-chenta pergi ke Spa Jentayu Seksyen 9 Shah Alam. Wah Wah Wah heheh sekarang layan spa ke? takde ler layan cuma badan lenguh lenguh so pergi la buat apa yang patut ke spa nih. Harga? idok la expensive sangat! I teringin nak layan SPA Diana Rafar! kat Seksyen 13 Shah Alam tapi harga? errrrr to me mahal to others i tak tau la kan :D 

Suka Spa ni? errrr I love the tukang urut urat! Dia picit tak la sakit macam setengah tukang urut urat picit! NAK TERCABUT URAT I! - tukang urut urat kat sini kira pandai la agak agak nak sakit dia urut pelan pelan sikit lepas tu dia kasi urut baik punya hehehehhehe ada gak la part part yang aku menyalak macam SERIGALA jadian! :P

hmmm kesannya? best memang best! i like it. Datang lagi?  insyallah insyallah...oh yes spa ni kira unisex. lelaki urut lelaki. perempuan urut perempuan lah. husband and wife untung boleh layan spa ni dalam bilik yang sama orait? - kepada yang bukan husband and wife kalau nak bilik sama gak (tanggung sendiri kat akhirat karang ye) - eh sejak bila I jadi alim ulamak? hehehehhehe bukan alim da...cuma sedikit pesanan untuk orang awam dan JUGA DIRI SENDIRI! ouch! :D

Akhir kata:  Kerja penat penat, kena marah ngan boss, kadang sakit jiwa dengan sistem pejabat, kadang tension dengan customer dan bla bla bla so sekali sekala memanjakan diri di SPA memang berbaloi! cuma satu pesanan I cari lah spa yang menawarkan harga yang berpatutan and yang dah lama beroperasi juga tidak mencurigakan :D . Gentle readers faham faham je la maksud I ye.  Selamat Ber"Spa" da.......

p/s:  reflexology kat sini best siut!!!! I dah dua kali layan tempat ni...admit admit

12 comments:

LizHairi said...

nak try jugak.kalo utk 2 org tu bape cost dier dear?kalo leh share kat sini le hehehe...

Ms Jade said...

sorang dalam 200 lebih sahaja tapi complete wei siap facial, urutan, mandi dalam tub tu ish mcm mcm lagi nanti ler aku amik brochure nya nox aku tulis kat sini ek :D

ibuaries said...

larik topik jap ye... nyiah, nape x bleh nengok blog ko yg satu lg :-)

Ms Jade said...

ohhhh blog satu lagi tu entah kenapa semalam ada problem apa entah habis kelam kabut semuanya....

aku fed up aku tutup kejap
nanti kalau dah okey aku on balik......

thank you for asking ye nyiah

sheila said...

RM200++ for complete from hair to toe...consider murah gak le

aku ni teringin nak buat ayurveda tu..sbb aku ada migrain. rasa cam best je kalo org massage2 kepala ni kan

Ms Jade said...

nox , mak kalau kat shah alam
ada satu tempat hair saloon yang murah giler cuci siap massage kepala 18 henggit jek!

to me memang heaven la kan tapi tak tau lah orang lain hehehehe

kat section 17 shah alam sebelah 7/11

Mazni said...

sonotnyer hani...aku ni duk plan2 tak pg gak....tu terapi stress tu nyah...siyes ke diana rafar mahal brape? aku tingin gak sbb dlm mag dia kata price dia affordable

Ms Jade said...

affordable bagi yang se'darjat' dengannnya la heheh bagi aku mahal :D

cek.mek.molek said...

ada contact number Jentayu Spa ni tak? ke boleh walk in je? dia bukak pkl brape ye?

Ms Jade said...

hi cek.mek.molek :D

contat number? Oh dear im sorry tak teringat la pulak nak ambil nombor for readers ya?

okey takpe nanti I pergi ambil nombor telefon . paparkan kat blog.
esp for you :D

yes walk in sahaja. they normally tak berapa busy. setiap hari buka.

lyn said...

hi ms jade..
sye lyn..aritu try cari jentayu spa ni kt seksyen 9..tp xjumpe la..
bole x bg alamat or no phone spa ni..plz..tq

aisya humaira' said...

Ms Jade ,,na tumpang tanye sis..
hair saloon yang sis ckp kat sec 17 tu ap nama kedai dye? hehehe.. na try loorrr :)