Thursday, July 8, 2010

Plaza Massalam Shah Alam - Cafe yang Menjual pelbagai jenis kuih muih


This place is very cute.  I memang suka makan kuih Melayu kat cafe ni. Oh dear again! I lupa nak tengok apa ke nama tempat ni.  But those who live in Shah Alam arghh pretty easy dek non just start your car engine and drive straight to Plaza Masalam and voila! this cafe depan Speedy! Does that info membantu? Come on!!!! Shah Alam folks pretty easy eh!

Buah Melaka 3 biji 70 sen! bias? lantak la kan? I memang suka buah melaka. so to me buah melaka kat cafe ni sedap! :D. My loly? as usual she went there for cupcakes. Yes exhibit A she was enjoying her cupcake!




Buah melaka selalu warna hijau kan? hehehhe entah kenapa hari tu cafe buat warna brown la pulak. Bedal je la Labu janji sedap! :D


I love cafe ni. Simple yet menarik! But satu perkara yang agak agak annoying:

Me:  Dik? biskut apa ni?

Adik:  Errr saya tak pasti Puan.  Lupa pula nak Tanya Puan Sri...

Me: dalam hati....hmmmmmmmmmmmm in a way nak bagi tau that this cafe is belong to Puan Sri.

Never I care Dek Non. Kalau ownernya penggali kubur pun I pergi! janji yang paling utama BERSIH! sedap and harga berpatutan dengan portion dan rasa makanan.  Mahal takpe orang takkan komplen kalau SEDAP dan PORTIONNYA masuk akal!

OH well I received satu comment dari anonymous kata I ni kampung makan kat tempat mewah nak berkira. Lebih kurangnya nak kata kalau takde duit jangan makan tempat mewah.  Oh well....let me jawab ye.  I rasa manusia biasa tak kira la orang kampung or orang bandar pergi sesuatu tempat untuk makan akan expect makanan yang dihidangkan sedap.  Kalau harganya ala ala "mewah" expectation terhadap makanan semakin TINGGI. 

Kalau tak sedap atau rasa setakat 'ala-ala' je mestila orang akan komplen aftar all "mewah" kan?.  I believe BIG BOSS CHELSEA yang spend sampai berpuluh ribu hanya untuk lunch pun akan komplen kalau makanan tak sedap betul tak?  Unless la "kalau jenis manusia  makan apa sahaja termasuk batu and kayu" memang takkan komplen. There you go I dah jawab comment berbentuk provokasi. Terima kasih kerana mengunjungi blog saya. Now move on .....


Tiba-tiba Ms Jade jatuh cinta dengan bentuk perhiasan ala ala Inggeris nih. hmmmmmmmmm.

4 comments:

ms shadow said...

aiseyman..sejak bila tukar warna background ni sakit mato eden..wei..hehehehehe

Ms Jade said...

hehehhe entah la saja tukar selera...
tapi ingat hari tu nak tukar hitam balik hihihihihihi

sariah said...

Mmglah Ms Jade, tmpt tu nampak ekslusif kan...mcmana dgn harganya lak...lehlah satu ari kita g rama2 ye...

Ms Pearl said...

harga? hmmm RM0.70 untuk tiga bijik kuih buah melaka :D

tapi kita suka pulak rasa kuih kuih kat situ.

jom boleh minum kopi kampung kat situ kak sariah :D